Atasever: "Eşit hak ve koşulların sağlanması engelleri ortadan kaldıracaktır"

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açıklama yapan İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı M.İlker Atasever, “Eşit hak ve koşulların sağlanması engelleri ortadan kaldıracaktır” ifadelerini kullandı.

Atasever: "Eşit hak ve koşulların sağlanması engelleri ortadan kaldıracaktır"
02 Aralık 2020 - 11:11
İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı M.İlker Atasever 3 Aralık engelliler günü ile ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Atasever açıklamasında “Yine bir 3 Aralık gününü buruk yaşıyoruz. Senede bir gün toplumun dikkatini çeken engelli sorunları, bugün de geçtiğimiz yıldan çok farklı değil! Yıl boyunca engellilerin sorunlarını gündeme taşıma mücadelesi veren derneklerimizin üstün gayreti ile zaman zaman dikkat çekseler de verilen desteğin yetersizliği ne yazık ki sorunların giderilmesinde etkin olmuyor. Elbette öncelikli yapılması gereken sağlıklı görünen insanların zihinlerindeki engelleri ortadan kaldırmaktır! En büyük engelin sevgisizlik olduğunu bilerek, engelli vatandaşlarımızın toplumun aynası olduğunun farkında olarak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her türlü tedbiri almak, iyileştirmeleri yapmak Eşit hak ve koşullar engelleri ortadan kaldıracağı gibi asıl sorumluluğumuz engelli vatandaşlarımızı toplumsal yaşamdan dışlamadan, onların her alanda karşılaştığı engelleri ortadan kaldırmaktır! Maalesef bugün ülkemizde engelli vatandaşlarımızın eğitim alması, çalışması, sosyal hayata katılması, içinde bulunduğumuz koşullarda zor görünüyor! Bu durumda öncelik olarak gerek Ülkeyi yönetenlerin gerekse yerel yönetimlerin, engelli vatandaşlarımız için hak ve özgürlüklerden herkesle eşit oranda yararlanmasını sağlamak, kendilerine yönelik hizmetlere ulaşmalarını kolaylaştırmak ve kendi kendilerine yetebilecek, üretken bireyler olmaları için imkanlar sunmak, sorunun çözümünde etkin olacaktır.” Dedi.
“BİR TOPLUMDA,ENGELLİLERİN HAYATI NE KADAR KOLAYLAŞIRSA,ORADA MEDENİYET VAR DEMEKTİR”
İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı ATASEVER açıklamasının sonun da ise “Biz, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunların farkındayız ve yanlarındayız. Çözümü noktasında ise var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyor genel başkanımız sn. MERAL Akşener’in dediği gibi “Bir toplumda engellilerin hayatı ne kadar kolaylaşıyorsa, orada medeniyet yükseliyor demektir. En büyük engelin sevgisizlik olduğunu bilerek, engelli vatandaşlarımızın toplumun aynası olduğunun farkında olarak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her türlü tedbiri almak, iyileştirmeleri yapmak için var gücümüzle çalışacağız " Diyerek tamamladı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum