Dikkat! Tekirdağ İçin Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tekirdağ için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Dikkat! Tekirdağ İçin Sağanak Yağış Uyarısı
26 Aralık 2020 - 09:37
Çorlu Gazetesi’nin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden elde ettiği verilere göre; ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Kıyı Ege, Antalya, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale çevreleri ile Isparta’nın güney kesimleri ile Burdur’un doğu kesimleri ve Balıkesir'in batı ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı olacağı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sis ve pus olayı ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının ülke genelinde artması, özellikle batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenmektedir.
RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara Bölgesi ile Kuzey Ege'nin kıyı kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa) ve kısa süreli fırtına (60-75 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
UYARILAR
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın; Marmara geneli ile Kuzey Ege’nin kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-75 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı, yer yer çok bulutlu, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-75 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
BALIKESİR °C, 19°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, batı ilçeleri sağanak yağışlı
EDİRNE °C, 18°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak yağışlı
İSTANBUL °C, 18°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu
KOCAELİ °C, 22°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum