İl Emniyet Müdürleri Toplantısı Yapıldı

2020 yılını değerlendirme amacı ile İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İçişleri Bakanı Soylu da katıldı.

İl Emniyet Müdürleri Toplantısı Yapıldı
24 Aralık 2020 - 16:12
2020 yılında yapılan çalışmaların ve yeni yılda yürütülecek projelerin değerlendirilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İl Emniyet Müdürleri Toplantısına Katıldı.
Toplantıya ayrıca, İçişleri Bakan Yardımcıları Sayın İsmail Çataklı, Prof. Dr. Sayın Tayyip Sabri Erdil, Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sayın Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Sayın Ahmet Kendir, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Sayın Selami Hüner, Sayın İbrahim Kulular, Sayın Adem Çakıcı, Sayın Ahmet Şengün, Sayın Resul Holoğlu, Doç. Dr. Sayın Mustafa Çalışkan, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Sayın Yılmaz Çolak, Teftiş Kurulu Başkanı Sayın Fenni Gürsel, Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Sayın Suat Çelik, Özel Harekat Başkanı Sayın Selami Türker, Trafik Başkanı Sayın Mehmet Yavuz, Belge Yönetimi ve Koordinasyon Daire Başkanı Sayın Mehmet Ali Özuğur bizzat; Daire Başkanları, İl Emniyet Müdürleri, POMEM, PMYO, PEM ve Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürleri ise video konferans yöntemi ile katıldı.  
İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “İzlemek, tedbir almak, önlemek zorunda olunan pek çok güvenlik probleminin olduğu, yeni suç türlerinin ortaya çıktığı, mevcut suç başlıklarının geliştiği, suçun miktarının arttığı, suçun teknolojiden beslendiği farklı bir zaman dilimi içindeyiz. Bu kapsamda hem kolluk birimlerinin hem de İçişleri Bakanlığı’nın diğer faaliyet alanlarında, yıllık değerlendirme toplantıları gerçekleştiriyoruz.” dedi.
Terör, göç ve uyuşturucunun, küreselleşme ile birlikte tüm dünyanın sorunu haline geldiğini belirten İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “21. yüzyılın teknolojik imkanları, güvenliği tesis etmekle görevli kurumlara, devletlere hem yardım ediyor, hem de yeni tehditler getiriyor. Geçen hafta ABD’nin neredeyse bütün stratejik kurumlarına yapılan büyük siber saldırı, bu konudaki belki de en güncel örnektir.” ifadelerini kullandı.
Yıl değerlendirmesi yaparken en önemli göstergenin saha sonuçları olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, virüs salgınının getirdiği iş yüküne rağmen, 15 Temmuz’dan sonraki süreçte hemen her güvenlik başlığında elde edilen olumlu verilerin, bu yıl da devam ettiğini dile getirerek asayişten narkotiğe, kaçakçılık suçlarından siber suçlara kadar birçok alanda elde edilen istatistiki verilere değindi.
15 Temmuz sonrası en stratejik başarılardan birinin Otomatik Parmak İzi Teşhis Sistemi Entegresyonu olduğunu vurgulayan Soylu, “Kurumlar artık ortak hareket ediyorlar, birbirleriyle sağlıklı veriler paylaşıyorlar, anlık veriler paylaşıyorlar ve dolayısıyla suçun ve suçlunun takibinde daha etkin bir sonuç alıyorlar. Sadece emniyet ve jandarma arasındaki otomatik parmak izi teşhis sistemi entegresyonu projesiyle ortak veri tabanı üzerinden yapılan dosya incelemeleri sonucunda; 3 bin 579’u terör olayı olmak üzere toplam 117 bin 648 olay aydınlatılmıştır. Sadece bir veri tabanı eşleştirmesiyle kazandığımız kabiliyet budur.” dedi.
2020 yılında iki başlığın dikkat çektiğini söyleyen Soylu,  “Birincisi malum küresel ölçekte yaşadığımız covid-19 salgını, diğeri ise yaşadığımız deprem ve sel afetleri oldu. Bu her iki başlıkta da Emniyet Teşkilatımız,  özellikle kamu düzeninin devamı konusunda çok ciddi bir gayret ortaya koydu ve başarı elde etti. Afet olaylarında çevre güvenliğinden trafik akışına,  yardımların dağıtılmasından, kurtarma çalışmaları sırasındaki çevre güvenliği önlemlerine kadar her alanda polisimiz görev başındaydı.” şeklinde konuştu.
Soylu, virüs salgını sürecinde, sokağa çıkma kısıtlamaları ile maske ve sosyal mesafe denetimlerine yönelik tedbirlerin uygulanması ve kamu düzeninin devamı konusunda polisimizin görevlerini hakkıyla yerine getirdiğini belirtti. 
Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş da “Sorumlu olduğumuz tüm alanlarda her türlü suç ve suç odağı ile mücadelemizi, büyük bir azimle sürdürmekte; canımız pahasına da olsa vatandaşımızın canını, malını ve namusunu korumakta kararlıyız. 330 bin personelimizin her biri, suç ve suçluya karşı devletimizin çelik bileğini; mağdur ve mazluma uzanan şefkat elini temsil etmektedir.” diye konuştu.
Terör örgütleri ile mücadelenin, ‘terörü kaynağında yok etme’ ve ‘terör örgütlerini, faaliyet yürüttüğü her alanda etkisiz hale getirme’ stratejileri çerçevesinde sürdürüldüğünü belirten Aktaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlılığından aldığımız güç, Sayın Bakanımızın operasyonları bizzat takibi ve yönlendirmesi ile şer ve ihanet odaklarını bu topraklardan kazımak için bugün olduğu gibi yarın da sahada varımızı yoğumuzu ortaya koyacak; hiçbir terör örgütünün, marjinal grubun veya uzantılarının huzur ve güven ortamımızı bozmasına ve milletimize tasallut olmasına müsaade etmeyeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.
Aktaş, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun destekleri ve takibiyle görev yapılan fiziki mekanların değişimi, dönüşümü ve yenilenmesi, teknik donanım, altyapı ve araç- gereç noktasında çok iyi seviyeye gelindiğini vurguladı.
2020 yılının asayiş, kaçakçılık, narkotik, trafik ve siber suçlarla mücadelede önemli başarılara imza atılan bir yıl olduğunu dile getiren Aktaş, yine 2020 yılında olası afet durumlarında polisin de arama ve kurtarma faaliyetlerine destek olabilmesi için Özel Harekât Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığı ile 7 il emniyet müdürlüğü bünyesinde “polis arama kurtarma birlikleri” oluşturulduğunu söyledi.
25 Aralık 2020 tarihine kadar devam edecek olan İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı’nda; Başkanlar, Daire Başkanları ve İl Emniyet Müdürleri birim faaliyetlerine ilişkin sunumlar gerçekleştirecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum