Papaz Yahni

Papaz Yahni
04 Mayıs 2021 - 08:11

Papaz Yahni Malzemeleri:

3 çorba kaşığı margarin
600 gr kuşbaşı dana eti
200 gr arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı et suyu
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber

 

 

Papaz Yahni Yapılışı:

Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca etleri ilave edip, sık sık karıştırarak hafif renk alıncaya kadar pişirin.

Soğan ve sarmısağı katıp, soğanların dışı iyice pembeleşinceye kadar arasıra karıştırarak pişirin. Sirkeyi, et suyunu, tuzu ve biberi ilave edip, et ve soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Papaz yahnisini önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum