Tekirdağ Barosu: "Arabuluculuk Teklifi Reddedilmeli, Bir Daha Gündeme Gelmemeli"

TBMM’de kanun değişikliği ile serbest muhasebeci ve mali müşavirlere ile yeminli Mali müşavirlere de arabuluculuk yetkisinin verilmesinin teklifi ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Barosu, teklifin reddedilmesi, bir daha gündeme getirilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Tekirdağ Barosu: "Arabuluculuk Teklifi Reddedilmeli, Bir Daha Gündeme Gelmemeli"
28 Aralık 2020 - 15:38
Çorlu Gazetesi – Rahmican Çalışkan
Tekirdağ Barosu Başkanlığı, TBMM’de kanun değişikliği ile serbest muhasebeci ve mali müşavirlere ile yeminli Mali müşavirlere de arabuluculuk yetkisinin verilmesinin teklif edildiğini işaret ederek, bunun Arabuluculuğa olan güvene ve süreçlerin hukukiliğine olumsuz etki edeceğine dikkat çekti.
Arabulucu sınavının kotaya bağlı yapılması ve çok sayıda avukatın arabulucu olamaması da vurgulanan açıklamada, bu teklifin günden güne iş alanları daraltılan avukatlara ekonomik anlamda zarar vereceğinden, söz konusu teklifin reddedilmesini ve bir daha gündeme getirilmemesi gerektiğinin altı çizildi.
“REDDEDİLMELİ, BİR DAHA GÜNDEME GELMEMELİ”
Tekirdağ Barosu’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şunlara dikkat çekildi: “6325 Sayılı Hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulduğunu ve söz konusu kanun değişikliği ile serbest muhasebeci ve mali müşavirlere ile yeminli Mali müşavirlere de arabuluculuk yetkisinin verilmesi teklif edildiği öğrenilmiştir.
Söz konusu teklif daha önceki benzerleri gibi zaman zaman gündeme getirilmektedir.
Hukuk fakültesi mezunlarının yetkisinde olan Arabuluculuk müessesesinin bu şekilde kapsamının genişletilmesinin alternatif çözüm yolu olan Arabuluculuğa olan güvene ve süreçlerin hukukiliğine olumsuz etki edeceği nettir.
Diğer taraftan arabulucu sınavının kotaya bağlı olarak yapılması ve çok sayıda avukatın arabulucu olamaması göz önüne alındığında anılan teklifin günden güne iş alanları daraltılan avukatlara ekonomik anlamda zarar vereceğinden, söz konusu teklifin reddedilmesini ve bir daha gündeme getirilmemesi gerektiğini belirtiriz”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum