Varank: "Tekirdağ, Kocaeli ve Adıyaman'da 160 milyon doz aşı üretebiliriz"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tekirdağ, Kocaeli ve Adıyaman'da 3 firmanın, 160 milyon doz aşı üretebilecek kapasiteye sahip olduğunu açıkladı.

Varank: "Tekirdağ, Kocaeli ve Adıyaman'da 160 milyon doz aşı üretebiliriz"
17 Aralık 2020 - 12:37
Çorlu Gazetesi – Rahmican Çalışkan
Koronavirüse karşı yürütülen aşı çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin aşı üretim kapasitesini de geliştirdiğinin altını çizerek, Tekirdağ, Kocaeli ve Adıyaman'da 3 firmanın, 160 milyon doz aşı üretebilecek kapasiteye sahip olduğunu dile getirdi.
Varank'ın açıklamalarından önemli noktalar şu şekilde:
“Dünyada çalışılan farklı aşı teknolojilerinin tamamına ve hatta daha yenilikçi yöntemlere Kovid-19 Türkiye Platformu tarafından da çalışıldı.
Türkiye aşı üretim kapasitesini de geliştirdi. Tekirdağ, Kocaeli ve Adıyaman'da 3 firma, 160 milyon doz aşı üretebilecek kapasiteye sahip.
Tasarım, prototip aşı ve hayvan çalışmaları aşamaları sonrasında 4 aşı adayımız hayvan deneylerini başarıyla tamamlamış durumda.
Ekosistemimizdeki 13 aşı adayı Dünya Sağlık Örgütü'nün listesinde. Yürüttüğümüz aşı projesi sayısına göre ABD ve Çin'in ardından 3. ülkeyiz.
TÜBİTAK MAM'daki Gen Mühendisliği Biyoteknoloji Enstitüsü'nde bir aşı ve ilaç merkezi kurma çalışmalarını 1 yılda tamamlamayı hedefliyoruz”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum