Yeşil Mercimek Yemeği

Yeşil Mercimek Yemeği
06 Mayıs 2021 - 08:47

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 5 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Nane


Yeşil Mercimek Yemeği Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanları doğrayın ve sarımsağı ezerek bir tavanın içerisine dökün. Bu karışımı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Salçayı ilave edin ve salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin. O esnada havuç ve patatesleri küp küp doğrayın.
  • Doğradığınız havuç ve patatesi ekleyip 4-5 dakika daha soteleme işlemine devam edin.
  • Önceden haşlanmış yeşil mercimek ve et suyunu da karışıma ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Mercimek yemeğini, yanına çok yakışan patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Mercimek Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mercimeğin daha lezzetli olması için bir gece önceden suda bekletin.
  • Eğer vaktiniz yoksa mercimek tanelerini pişirmeden önce ayıklayın ve sudan geçirin.
  • Mercimeklerin haşlandıktan sonra dağılmasını önlemek için, pişirmeye başladığınızda bir süre bekleyin ve içerisine limon suyu veya sirke ekleyin.
  • Mercimekler kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edebilirsiniz. Dibi tutmasın diye aralıklı olarak karıştırın.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum