ARTIK TEKİRDAĞ TÜM TÜRKİYE'DE KONUŞULUR HALE GELDİ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ 5. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Şekerli ve Oktay Dede’nin katılımı ile gerçekleşti.

ARTIK TEKİRDAĞ TÜM TÜRKİYE'DE KONUŞULUR HALE GELDİ
16 Mart 2021 - 07:53
MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİNİN GENEL KURULU YAPILDI

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ 5. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Şekerli ve Oktay Dede’nin katılımı ile gerçekleşti.

MÜSİAD Tekirdağ Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu, 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Şekerli ve Oktay Dede’nin katılımları ile gerçekleşen genel kurulda mevcut başkan Ahmet Candan, görevini Ramazan Doğan’a devir etti. 

Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Saygı Duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, TOBB yönetim kurulu üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin’in yanı sıra Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, oda başkanları ve MÜSİAD üyeleri ve MÜSİAD dostları katılım sağladı.

BU CAMİAYA DAİMA DESTEK OLACAĞIM

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren önceki dönem başkanı Ahmet Candan, “Görevim süresince istişare kapınızı hep açık tuttuğunuz, Tekirdağ ilimize verdiğiniz önemi daima dile getirdiğiniz, bu önemli günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için zatıalinize teşekkür ediyorum. Müsiad ailesinde başkanlık görevi bir bayrak yarışıdır. İnşallah Genel Kurulumuz uygun bulursa sizlerin ve bu salonda bulunan tüm dostlarımın desteğiyle ve yol arkadaşlarımla birlikte üyelerimizin emaneti olarak verilen bayrağımızı daha ileriye taşımları için bu vazifeyi bizden sonra gelecek olan arkadaşlarımıza hayırlısıyla teslim edeceğiz. Üyesi olarak onur duyduğum bu camiaya daima destek olacağımı belirtiyor, görev alacak Yeni başkanımıza ve Yönetim Kuruluna başarılar diliyorum.”dedi.

ARTIK TEKİRDAĞ TÜM TÜRKİYE’DE KONUŞULUR HALE GELDİ

Düzenlenen programda yeni sanayi sitesi kuruluşlarının tanıtımını yapan MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Oktay Dede, “Öncelikle hepiniz 5. Genel kurumuza hoş geldiniz. MÜSİAD Tekirdağ Şubesi kurulduğu günden bu güne kadar başta Tekirdağ olmak üzere ülkesine en faydalı işleri yapmaya gayret etmiştir. Bu konuda bizden desteklerine esirgemeyen başta Prof. Dr. Mustafa Şentop olmak üzere Sayın Kadir Albayrak’a ve diğer partilerimizin milletvekillerine çok teşekkür ediyorum. Artık Tekirdağ tüm Türkiye’de konuşulur hale geldi. Bizde buna katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz.” ifadelerine yer verirken, Orta Ölçekli Sanayi Siteleri Projelerinin Sunumunu gerçekleştirdi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE BÜYÜYEN 2. ÜLKEYİZ 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ise yaptığı konuşmada, “Dünyada olduğu gibi bu ülkemizde de bu salgın olumsuz etkilere sebep oldu. Fakat devletimizin çok daha önceden aldığı sıkı tedbirlerin olumlu yansımalarını özellikle siz sanayiciler ve işadamlarımızla birlikte gördük. Dünyanın ekonomik bir dar boğazdan geçtiği dönemde ülkemiz Çin dışındaki bütün ülkeleri geride bırakarak 2020’nin son çeyreğinde en fazla büyüyen 2. ülke konumuna yükseldi. Bununla birlikte ihracatımız azalmak yerine geçmiş yıllara oranla artış gösterdi.”dedi.

GEÇTİĞİMİZ SÜREÇTE DEVLETİMİZE DESTEK OLACAĞIZ

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şekerli ise yaptığı konuşmada, “Küresel salgınla birlikte ekonomi hem arz hem de talep yönüyle büyük bir şoka girerken sermaye mal ve insan hareketliliği neredeyse durma noktasına geldi. Birçok sektörde ayakta kalmak imkansız hale geldi. Bu noktadan itibaren küresel ekonomik sistem yerini yavaş yavaş ülkeler açısından kendi kendine yetme kurallarına bıraktı. Bugün ülkemizde ve dünyanın pek çok ülkesinde gelir adaletsizliği gerekse orta sermaye tuzağı nedeniyle devletin müdahale alanı gittikçe büyümektedir. Konjonktür gereği devlet organlarımız sürekli bazı politikalar yapmak zorunda kalmışlardır ve kalacaklardır. Burada önemli olan nokta devletimize içinde geçmekte olduğumuz bu süreçte destek olmaktan geri durmamaktır.” Dedi

TEKİRDAĞ SANAYİ KENTİ

Düzenlenen programa katılan Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt ise Tekirdağ ve Çorlu’nun gerek sanayi gerekse tarım alanında büyük gelişme sergilediğini dile getirerek, genel kurulun ülkemiz adına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

GÜÇLÜ TEKİRDAĞ, GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFLERİMİZE BİRLİKTE YÜRÜYORUZ

Son olarak programda konuşan yeni dönem MÜSİAD Tekirdağ Şubesi Başkanı Ramazan Doğan ise “30 yıl önce bir fikir tohumu olarak ekilen, bu gün ise yurtiçinde 89 irtibat noktası, yurtdışında 95 farklı ülkede toplamda 225 noktada hizmet veren Ulu bir çınar MÜSİAD’ımızın bir ferdi olmaktan onur duyuyorum. MÜSİAD Tekirdağ şubemizin kuruluşundan bugüne üyesi olan ve aktif şekilde yönetimlerde görev alan bir kardeşiniz olarak;  yol arkadaşlarımla birlikte üyelerimizin emaneti olarak verilen bu bayrağı daha ileriye taşımanın gayret ve çabası içerisinde olacağız. Yeni üyelerimizin katılımıyla, her geçen gün üreten güçlü Tekirdağ, güçlü Türkiye hedeflerimize birlikte yürüyoruz. Ülkemizi ve yaşadığımız bu güzel coğrafyamızı yüksek katma değerli üretimle birlikte doğal ve kültürel değerlerimizi koruyacağız. Gelişen iş birliği ve yenilik kültürünün egemen olduğu, yaşam ve yüksek refah seviyesi vizyonumuzun gerçekleşmesi amacı ile bölgemizdeki paydaşlarımızla birlikte, ortak çalışmalar yürüteceğiz. Öncelikle Genel Kurulumuza teşrifleriyle Bizleri bugünde yalnız bırakmayan Genel Başkan Yardımcımız ve Kurucu Başkanımız Dr. Oktay Dede’ye, Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Şekerli’ye, önceki dönem başkanlarımıza, derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar emek ve gönül vermiş olan tüm üyelerimize ve kıymetli MÜSİAD dostlarımıza teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Programın sonunda katılımcılara Şube Başkanı Ramazan Doğan tarafından çeşitli hediyeler takdim edilirken, eski yönetim Kurulu üyelerine emeklerinden dolayı plaketler verildi.Program, Yeni üye olanlara rozet takımı ve program toplu fotoğraf çekimi ile bitirildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum