Çevre Bakanı Kurum, Müjdeyi Çorlu'da Verdi: "İklim Kanunu Hazırlanacak"

Çorlu Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021 yılının ilk yarı yılında İklim Kanunu’nu hazırlayacaklarının müjdesini verdi.

Çevre Bakanı Kurum, Müjdeyi Çorlu'da Verdi: "İklim Kanunu Hazırlanacak"
08 Ocak 2021 - 11:13
Çorlu Gazetesi – Rahmican Çalışkan
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapımı devam eden Çorlu Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, yaptığı inceleme sonrası basın açıklaması yaparak, 2021 yılının ilk yarı yılında İklim Kanunu’nu hazırlayacaklarının müjdesini verdi.
“ŞU ANDA DEVAM EDEN 280 MİLLET BAHÇESİ PROJESİ VAR”
“Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimiz ile paylaştığı proje kapsamında büyük millet bahçelerinin inşası için tüm ekibimiz ile çalışıyoruz, projelerimizi yürütüyoruz” ifadelerini kullanan Bakan Kurum, şu anda devam eden 280 Millet Bahçesi projesi olduğundan bahsetti.
MİLLET BAHÇELERİNİN ÖZELLİĞİ…
Millet Bahçelerinin şöyle bir özelliği olduğuna dikkat çeken Murat Kurum, “İklim değişikliği ile mücadele ettiğimiz şu süreçte, iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek, şehirde ekolojik koridorlar oluşturmak açısından Millet Bahçelerimiz önem arz ediyor” dedi.
“İKLİM KANUNU HAZIRLANACAK”
Tekirdağ’da da 5 tane Millet Bahçesini projelendirdiklerini ve toplamda 313 bin metrekare Millet Bahçesini Tekirdağ’a kazandıracaklarını anlatan Bakan Kurum, İklim Kanunu hazırlanacağının müjdesini vererek şunları açıkladı: “Bu kapsamda Çorlu’muza gelip bu alanın Millet Bahçesi olacağı sözünü vermiştik, şimdi o sözleri tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İklim değişikliği ile mücadele kapsamında eylem planlarımızı hazırladık. Bu kapsamda İnşallah İklim Kanunu’nu ilk yarı yılda hazırlayıp, şehirlerimizdeki etklileri en aza indirecek adımları en kısa sürede atacağız”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum