CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek: "Çorlu'da evladını kaybeden anne, isyan ettiği için yargılanıyor"

2020’de yaşanan adalet ve hukuki gelişmeleri değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Çorlu Tren Katliamı Davası’na işaret ederek, “Çorlu’da evladını kaybeden bir anne, isyan ettiği için sanık olarak yargılanıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek: "Çorlu'da evladını kaybeden anne, isyan ettiği için yargılanıyor"
30 Aralık 2020 - 10:03
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Genel Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında; 2020’de yaşanan adalet ve hukuki gelişmeleri değerlendirdi.
Adaletsizlikler ve hak ihlalleri olduğunu anlatan Erkek, madencilerin, baro başkanlarının engellendiğini, ama öbür taraftan Cumhurbaşkanı’nın mitingler yaptığını, insanların üzerine çaylar attığını savundu.
Toplantı ve yürüyüş hakkının da temelinden sarsıldığının altını çizen Muharrem Erkek, “Adaletin tecelli etmediği davalar... Örneğin 10 Ekim Gar Katliamı, Soma Maden Davası, Çorlu Tren Katliamı Davası… Bu davalarda gerçek sorumlular yargı önüne çıkarılmıyor. Çorlu’da evladını kaybeden bir anne, isyan ettiği için sanık olarak yargılanıyor” ifadelerini kullandı.
İŞTE CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI’NIN O KONUŞMASI:

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum