Edirne'de sulama kanalları imece usulü ile yapılıyor

Edirne Uzunköprü’de tarımsal sulama için ihtiyaç duyulan su kanalları, devletin desteği ve köylülerin imece usulü çalışmasıyla yapılıyor.

Edirne'de sulama kanalları imece usulü ile yapılıyor
06 Ocak 2021 - 10:57
Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde tarımsal sulama için ihtiyaç duyulan su kanalları, devletin sağladığı malzeme desteği ve köylülerin imece usulü çalışmasıyla yapılıyor.
Uzunköprü Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Sığırcılı ve Çakmak köylerine, Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında ayrılan bütçe ve köyde yaşayan vatandaşların destekleriyle beton su kanalları inşa ediliyor.
Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan KÖYDES yatırımlarını yerinde inceledi.
Uzunköprü Sığırcılı Köyünde 2020 Yılı KÖYDES Ek programından yapımına başlanan “1.500 metre uzunluğunda beton sulama kanalı yapım işi” Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan ile birlikte İlçe Özel İdare Müdürü İlker Tekel, Kaymakamlık Grup Köyleri İçme Suyu Birliği Muhasibi Özcan Dayıoğlu, S.S. Çakmak Barajı Sulaması Sulama Kooperatifi Başkanı Ünal Çelebi, Sığırcılı Köyü Muhtarı Şaban Kaya, Çakmak Köyü Muhtarı Tuncay Üye ve azaları ile Salarlı Köyü Muhtarı Talip Aydın da yer aldı.
Uzunköprü Kaymakamlığından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Sayın Kaymakamımız Hakan Yavuz ERDOĞAN Sığırcılı köyünden Çakmak Köyüne geçerek, Çakmak köyünde 3.200 metre uzunluğunda beton sulama kanalı yapılması planlanan alanda ve daha önce Meriç nehri seddesinde patlayarak Çakmak köyü ovasına kumların girmesine sebep olan alanda da incelemelerde bulundu.
Çakmak Köyünde 3.200 metre uzunluğunda beton sulama kanalı yapılmasını Köydes planlamasına dahil edeceklerini söyledi.
Sayın Kaymakamımız Hakan Yavuz ERDOĞAN, Kaymakamlık olarak yapılan bu çalışmalara sadece hazır beton katkısında bulunduklarını, işçilik ve diğer masrafların köy bütçesi ile vatandaşlar tarafından karşılandığını söyledi”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum