İlçe Belediyelerine Otopark Kurma, Yapma, İşletme İzni

Daha önce sadece otopark yapma yetkisine sahip olan büyükşehir ilçe belediyelerine, yeni kararla otopark kurma, yapma ve işletme yetkisi verildi. Kararın Çorlu’da ne gibi değişikliklere neden olacağı merak ediliyor.

İlçe Belediyelerine Otopark Kurma, Yapma, İşletme İzni
07 Ocak 2021 - 09:30
Çorlu Gazetesi – Rahmican Çalışkan
Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununda yapılan değişikliklerle büyükşehir ilçe belediyelerine otopark kurma, yapma ve işletme yetkisi verildi.
Büyükşehir İlçe Belediyelerine Bölge Otoparkı Yapma Görevi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 24/12/2020 tarihli ve 7261 sayılı Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununda birtakım değişiklikler yapıldığı işaret edildi.
Buna göre Kanun’un 7 nci maddesinde ve 27 nci maddesinde yapılan değişiklikler ile büyükşehir ilçe belediyelerinin, imar mevzuatı uyarınca otoparkla ilgili olarak elde ettikleri gelirleri, beş yıllık imar programına göre hazırlanan kamulaştırma projesi karşılığında bölge otoparkı için gerekli arsa alımları ile inşasında kullanabilecekleri bildirildi. Açıklamada, ayrıca bu gelirlerin başka amaçla kullanılamayacağının altı çizildi.
Bunun yanında, daha önce sadece otopark yapma yetkisine sahip olan büyükşehir ilçe belediyelerine, Kanun’da yapılan değişiklik kapsamında kapalı veya açık otoparkları yapmak, yaptırmak, işletmek, işlettirmek veya ruhsat vermek yetkisinin verildiği duyuruldu.
Çorlu’da Ne Değişecek?
Büyükşehir ilçe belediyelerine, yeni kararla otopark kurma, yapma ve işletme yetkisi verilmesi, en önemli sorunlarından birisinin ‘otopark’ olarak gösterildiği Çorlu’ya ne gibi katkı sağlayacağı, nelerin değişeceği merak ediliyo

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum