KÖKLERİM İLE BÜYÜYORUM

​​​​​​​Atatürk İlkokulu 3/E sınıfı öğrencilerinin eTwinning projeleri büyük ses getirmeye devam ediyor. Bu sene uzaktan eğitimde olunmasına rağmen öğrenciler etkileşimli öğrenme ile planlanmış büyük bir proje imza attılar. Projenin kurucu ortağı da olan sınıf öğretmenleri Seda TUNCULAR rehberliğinde “Köklerim İle Büyüyorum” adlı projeyi büyük bir azimle sürdürdüler.

KÖKLERİM İLE BÜYÜYORUM
11 Mayıs 2021 - 07:33
KÖKLERİM İLE BÜYÜYORUM

Atatürk İlkokulu 3/E sınıfı öğrencilerinin eTwinning projeleri büyük ses getirmeye devam ediyor.

Bu sene uzaktan eğitimde olunmasına rağmen öğrenciler etkileşimli öğrenme ile planlanmış büyük bir proje imza attılar. Projenin kurucu ortağı da olan sınıf öğretmenleri Seda TUNCULAR rehberliğinde “Köklerim İle Büyüyorum” adlı projeyi büyük bir azimle sürdürdüler.

Bu projeyle öğrenciler kendi bölgelerindeki kültür öğelerini araştırıp öğrendiler. Diğer bölgedeki arkadaşlarına öğrendikleri kendi kültür öğelerini çeşitli web2 araçlarını kullanarak öğrettiler. Akranlarına öğretirken öğrenen öğrenciler proje boyunca çok eğlendiler. Bu kadarı ile yetinmeyen proje; her ay başka bir kültürel öğemizi bölgeler arası yarıştırarak en beğenilen kültürel etkinliği seçtiler ve tüm proje grupları tarafından bu seçilen kültürel öğe etkinlikler ile gerçekleştirildi. Yöresel yemekleri yapmak için mutfaklarda yer alan, kolları sıvayan öğrenciler hünkar beğendiden mantıya 27 çeşit yemek yaparak, yaptıkları yarışmadan İçli Köfte birinci çıkınca evlerde ramazan sofralarında Gaziantep yöresinin içli köftesi yer aldı. Çocuk oyunlarını bölgelere göre derleyen öğrenciler her bölgeden bir çocuk oyunu hazırladılar. Yapılan yarışmada en beğenilen çocuk oyunu Köşe Kapmaca seçilince okul bahçelerinde şen kahkahalar aynı anda yükseldi. Böylelikle uzakta bildikleri kültürel değerleri yaşama şansına eriştiler.

Projede yemekler ve oyunlar yarışırken birçok konusunda uzman kişi ile de çevrim içi sohbetler düzenlendi.
Proje başında hazırlık amacıyla öğrenciler Şenol Yanık’ın “TÜRKİYE ÇOCUKLARI3” ve Ufuk KOCA’nın “FUFUK İLE TÜRKİYE MACERASI” adlı kitaplarını okuyarak yazarlarımız ile çevrim içi buluştular. Hem bölgelerimiz hem de yazarlık hakkında bilgiler edindiler.

Hayali Emin Şenyer’den Gölge Oyunumuz “Karagöz ile Hacivat”, Meddah Osman BOZDEMİR’den Meddahlık, Çini ve Tezhip Sanatçısı Burcu Çelik’ten geleneksel el sanatlarımız Tezhip ve Çini Sanatları hakkında bilgiler alarak işin uzmanları ile buluşmanın en doğru öğrenme yöntemlerinden biri olduğunu gösterdiler. Öğrendikleri bilgileri hazırladıkları etkinlikler ile uygulayarak deneyimleme şansını yaşadılar.

Atatürk İlkokulu ile birlikte 7 farklı bölgeden ortaklarında yer aldığı projede Kurucu Ortak Yasemin KURU Alparslan İlkokulu Şahinbey/GAZİANTEP, Güzin GÜLÜMSER KAYAN-Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu Çorlu/TEKİRDAĞ, Aylin SAVCI - Topaç Şehit Bekir Şahin İlkokulu Acıgöl/NEVŞEHİR, Yasemin GÜNEY ASLAN Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Torbalı/İZMİR, Mustafa TURGUT- Gümüştepe İlkokulu Muradiye/Van, Çiğdem ŞAR-Kemalpaşa İlkokulu Gümüşhacıköy/AMASYA, Osman YÜCEL -Şakir Lakşe İlkokulu-İnegöl/BURSA, Fatma TEZCAN Ülkü İlkokulu Merkez/ISPARTA öğretmenler öğrencileri ile birlikte öğrenme yolculuğunda yer aldılar. Bu proje ile öğretmenler öğrenmenin hiç bitmediğini devamlılık arz ettiğini tekrar yaşayarak göstermiş oldular.

Projenin son ayı olan mayıs ayında velileri ile birlikte öğrencilerin hazırladıkları yöresel bebekler ile sergi yapacak olan projenin kendilerinin yazıp söyledikleri bir türküleri bile var. Bu ay büyük bir final yapmayı planlayan proje öğrencileri bu projenin devamını getirmeyi planlıyor. Önümüzdeki yıl ikincisi olması ihtimal olan projeyi veliler ve öğrenciler kadar proje ortağı öğretmenler de severek aynı heyecanla yürüttüler.

Mayıs ayı sonunda olacak olan ve sosyal medya ile haber verilecek olan proje yöresel bebek sergimize herkes davetlidir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum