Bu Nasıl Kısıtlama?

Kısıtlama olmadığı günlerde bile ‘yasak’ olan maske ve mesafe kuralına, kısıtlamanın olduğu günlerde bile uyulmaması denetim zafiyetini akıllara getirdi.

Bu Nasıl Kısıtlama?
03 Ocak 2021 - 14:21
Çorlu Gazetesi – Rahmican Çalışkan
Pandemi ile mücadele kapsamında yılbaşı akşamı ve sonrasını kapsayan 4 günlük sokağa çıkma yasağı kararı alındı. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, 1 Ocak 2021 Cuma gününün resmi tatil olması da göz önünde bulundurularak, 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı.
BU NASIL KISITLAMA?
Kısıtlama olmadığı günlerde bile ‘yasak’ olan maske ve mesafe kuralına, kısıtlamanın olduğu günlerde bile uyulmaması gözden kaçmadı. Hafta sonu Çorlu sokaklarında, maskesiz ve mesafesiz gezenlerin olduğu görüntüler dikkat çekti.
DENETİM ZAFİYETİNİ AKILLARA GELDİ
Çorlu Gazetesi, kısıtlamanın uygulandığı saatlerde kentin cadde ve sokaklarındaydı. Objektiflere yansıyan görüntülerde, maske ve mesafesiz gezen vatandaşların olduğu gözlemlendi. Dikkat çeken görüntülerde “Denetim Zafiyeti Mi Var?” sorusu akıllara geldi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum