Tekirdağ genelinde ambalajsız ekmek satmak yasaklandı

Tekirdağ Valiliğince yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ekmek ve ekmek çeşidi gıdaların ambalajsız satışının yasaklandığını duyurdu.

Tekirdağ genelinde ambalajsız ekmek satmak yasaklandı
02 Aralık 2020 - 16:03
Çorlu Gazetesi
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında toplanan İl Pandemi ve İl Hıfzıssıhha Kurulu, Kovid-19 tedbirleriyle ilgili yeni kararlar aldı.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, “Ambalaj malzemesi içerisinde; ekmek ve ekmek çeşitleri gıda ile temasa uygun kâğıt esaslı veya plastik esaslı bir ambalaj malzemesine konularak satışa sunulabilecektir. Ambalaj malzemelerinin ağız kısmının, ürünün rutubetini bırakabilmesi amacıyla açık bırakılmasında sakınca bulunmamaktadır. Ambalaj malzemesine konulmamış ürünler: Bu ürünler sadece, bulaşmayı ve tüketicinin ulaşmasını engelleyecek şekilde hijyen tedbirlerinin alınmış olduğu dolap ve tezgahlarda bulundurulabilecek ve tüketici talebi üzerine iletme görevlileri tarafından uygun bir ambalaj malzemesine konularak tüketiciye arz edilebilecektir. Ayrıca Pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda da ambalajlı veya ambalajsız olan ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışı yapılmayacaktır” denildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum