Tekirdağ Sağlık Platformu: "Meslek Hastalığı İçin Oyalama Değil İcraat"

Birçok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Tekirdağ İl Sağlık Platformu, "Meslek Hastalığı İçin Oyalama Değil Gerçek Yasa İstiyoruz" diyerek açıklamalarda bulundu.

Tekirdağ Sağlık Platformu: "Meslek Hastalığı İçin Oyalama Değil İcraat"
25 Aralık 2020 - 10:01
Çorlu Gazetesi – Rahmican Çalışkan
Tekirdağ Tabip Odası, Tekirdağ Dişhekimleri Odası, Tekirdağ Eczacı Odası, Trakya Bölge Veteriner Hekimer Odası, Tekirdağ Aİle Hekimleri Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Tekirdağ Temsilciliği, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Tekirdağ Temsilciliği'nin  bir araya gelmesiyle oluşturulan Tekirdağ İl Sağlık Platformu, "Meslek Hastalığı İçin Oyalama Değil Gerçek Yasa İstiyoruz" çağrısı yaptı.
Her gün onlarca sağlık çalışanının yaşamını yitirdiği, her gün yüzlerce sağlık çalışanının enfekte olduğu anımsatılan açıklamada, “Buna rağmen Kovid-19 ülkemizde resmi olarak meslek hastalığı kabul edilmedi. Sağlık çalışanları açısından bu riski göz ardı edemeyiz” vurgusu yapıldı.
Kovid-19’un meslek hastalığı sayılması için yasa istediklerini belirten Platform, yasanın tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğinin altını çizdi.
Çıkarılacak yasada illiyet bağının aranmaması gerektiğine işaret edilerek, illiyet bağı olarak Sağlık Bakanlığı'nın Halk Sağlığı Yönetim Sistemi kayıtlarının yeterli olabileceğine dikkat çekildi.
Sağlık çalışanlarının tüm kayıtlarının SGK'ya doğrudan Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilmesi gerektiği dile getirilirken, 4A,4B,4C, taşeron ve benzeri gibi tüm sağlık çalışanları için eşit SGK protokolünün uygulanması gerektiği söylendi.
İŞTE TEKİRDAĞ SAĞLIK PLATFORMU'NUN AÇIKLAMASI

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum