Tekirdağ TSO'dan Rusya Girişimi

Tekirdağ TSO, Türkiye-Rusya ticari hayatına katkı sağlayacak büyük girişimde bulundu.

Tekirdağ TSO'dan Rusya Girişimi
26 Aralık 2020 - 09:37
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Rusya Federasyonu/ Altyapı ve Eğitim Programları Fonu arasında mutabakat zaptı imzalandı. Gerçekleşen imza törenine Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ve RUSNANO Altyapı ve Eğitim Programları Fonu Talep Oluşturma Programları Yöneticisi Andrey Berkov ve Timiryazev Akademisi Rektör Yardımcısı İgor Popkov katılım sağladı.
Rus yetkililerinin vermiş olduğu bilgiye göre RUSNANO Group, "Nanoteknoloji Endüstrisinin Gelişimi için Strateji" adı altında Başkanlık İnisiyatifi çerçevesinde oluşturulan bir Rus inovasyon geliştirme kurumudur. RUSNANO Group'un misyonu, Rusya'da rekabetçi bir nanoteknoloji tabanlı yüksek teknoloji endüstrisi yaratmaktır. Diğer yandan Moskova Timiryazev Tarım Akademisi, Rusya'nın en eski tarım eğitim kurumlarından biridir. 3 Aralık 1865'te kurulmuş olup, Rusya Tarım Bakanlığı'nın gözetimi altındadır.
Karşılıklı bilgilendirme sunumlarının yapılmasının sonrasında Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay ve RUSNANO Altyapı ve Eğitim Programları Fonu Talep Oluşturma Departmanı Başkanı Andrey Berkov’un imzaladığı mutabakat zaptı ile iki ülke arasında dış ticaret hacmi ve ihraç edilen ürün çeşitliliğinin arttırılması amaçlanıyor.
Başkan Günay yaptığı açıklamada, “Teknolojik zorlukların üstesinden birlikte çalışarak gelmek için gelişmiş teknolojilerin müşterek tanıtımı aracılığıyla kalite kontrol için yenilikçi bir alt yapı oluşturulması ve geliştirilmesi, ekonomide bulunan nanoteknolojik ve alakalı yüksek-teknolojik sektörlerin ürünlerinin kullanılarak Türk ürünlerinin ihracatının kolaylaştırılması ve ihraç edilen ürünlerin çeşitliliklerinin artırılmasını hedefliyoruz. Verimlilik şartları açısından mevcut kalite kontrol tekniklerinin aşılması için tarafların ortak çaba göstermesiyle birlikte her iki ülkenin iş ve ekonomilerini yenilikçi bir kalkınma yoluna aktarmaya olan niyete istinaden mutabakat zaptını imzalamış bulunuyoruz. Söz konusu zaptın Türkiye ve Rusya ticari hayatına katkı sunacağını umuyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum