Etli Kuru Fasulye

Etli Kuru Fasulye
02 Aralık 2020 - 17:14
Etli Kuru Fasulye Yemeği (videolu) Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 300 gr dana kuşbaşı et
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • tuz
  • 4, 5 -5 bardak sıcak su
  • çok az sıvı yağ
  • 1 tane küp şeker
Etli Kuru Fasulye Yemeği (videolu) Tarifi Yapılışı
  1. Kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatıyoruz, ertesi gün suyunu süzüp bolca yıkıyoruz.
  2. Diğer taraftan etleri biraz sıvı yağ eklediğimiz düdüklü tencerenin içine alıyoruz ve harlı ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Kavrulduğunda kuru fasulyeyi içine ekliyoruz.
  4. Üzerine soğan ve biberi de doğrayıp salçaları da ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  5. Suyunu da fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar yaklaşık 4,5 -5 bardak kadar sıcak suyu ekliyoruz.
  6. Tuzunu ve şekerini de atıp karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  7. Harlı ateşte düdük ötene kadar daha sonra ise düdüğünü indirip orta ateşte 30 dk kadar pişiriyoruz.
  8. Pişme süresi fasulyenin tazeliğine bağlı değişebilir.
  9. 30 dk dan sonra bir kontrol etmekte fayda var. Pişmemişse yeniden biraz daha kaynatabilirsiniz.
  10. Ben fasulyeleri haşlamadan kullanıyorum, bu şekilde çok daha vitaminli ve tadı da daha güzel oluyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum