Patlıcan Dolması
23 Kasım 2022 - 09:54
Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
- 2 su bardağı yıkanmış pirinç
- 5-6 adet dolmalık biber (isteğe göre)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 tane rendelenmiş domates
- 2 tane kuru soğan
- 1 tane kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 dal nane
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 litre su
Nasıl Yapılır?
- Küçük patlıcanları temizleyelim ve ortasını çıkaralım.
- Temizlenen patlıcanları suda bekletelim ve acısı çıkınca iyice süzelim.
- Patlıcanlarınız büyük ise ikiye bölebilirsiniz.
- Tavaya yağı alalım ve üzerine ince doğranan kuru soğanları, tuz serperek kavuralım.
- Soğanlar kendini salınca üzerine ince doğranmış olan kırımızı biberleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Biberler de kavrulduktan sonra yıkanan pirinçleri ekleyelim ve iyice kavuralım.
- Yaklaşık iki dakika sonra rendelenen domatesi ekleyelim ve ocaktan alalım.
- Tavaya sarımsakları incecik doğrayıp ekleyelim ve ardından karabiber, ince doğranan nane, ince doğranan maydanoz, tuz ilavesi yaparak iyice karıştıralım.
- İç malzemeyi soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra doldurma işlemine geçelim.
- İç malzemeyi bastırmadan dolduralım, ağzını kesik patlıcan ile kapatalım ve pişireceğimiz tencereye yerleştirelim.
- Sosu için; salça ve zeytinyağını bir kaba alalım, su ekleyerek salçayı ezelim ve sos haline getirelim.
- Tencerede bulunan dolmalar üzerine salçalı suyu ekleyelim ve tuzunu da serperek ocağa verelim.
- Orta ateşte 35 dakika boyunca pişen yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun….
FACEBOOK YORUMLAR