Patlıcan Dolması

Patlıcan Dolması
23 Kasım 2022 - 09:54

Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 2 su bardağı yıkanmış pirinç
  • 5-6 adet dolmalık biber (isteğe göre)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane rendelenmiş domates
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 dal nane

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre su

 

Nasıl Yapılır?

 

  1. Küçük patlıcanları temizleyelim ve ortasını çıkaralım.
  2. Temizlenen patlıcanları suda bekletelim ve acısı çıkınca iyice süzelim.
  3. Patlıcanlarınız büyük ise ikiye bölebilirsiniz.
  4. Tavaya yağı alalım ve üzerine ince doğranan kuru soğanları, tuz serperek kavuralım.
  5. Soğanlar kendini salınca üzerine ince doğranmış olan kırımızı biberleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  6. Biberler de kavrulduktan sonra yıkanan pirinçleri ekleyelim ve iyice kavuralım.
  7. Yaklaşık iki dakika sonra rendelenen domatesi ekleyelim ve ocaktan alalım.
  8. Tavaya sarımsakları incecik doğrayıp ekleyelim ve ardından karabiber, ince doğranan nane, ince doğranan maydanoz, tuz ilavesi yaparak iyice karıştıralım.
  9. İç malzemeyi soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra doldurma işlemine geçelim.
  10. İç malzemeyi bastırmadan dolduralım, ağzını kesik patlıcan ile kapatalım ve pişireceğimiz tencereye yerleştirelim.
  11. Sosu için; salça ve zeytinyağını bir kaba alalım, su ekleyerek salçayı ezelim ve sos haline getirelim.
  12. Tencerede bulunan dolmalar üzerine salçalı suyu ekleyelim ve tuzunu da serperek ocağa verelim.
  13. Orta ateşte 35 dakika boyunca pişen yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun….

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum