Fırın Makarna

Fırın Makarna
23 Kasım 2022 - 09:59

Malzemeler

  • 1 paket makarna 500gr
  • ( istediğiniz şekil olur,ben kalın erişte kullandım)

Beşamel sos:

  • 700ml süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine ve arasına;

  • Kaşar peyniri (200gr)

Nasıl Yapılır?

  1. Makarna dişe gelir şekilde haşlanır (al dente).
  2. Beşamel sos için bir tencerede tereyağı eritin, un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Süt ilave edip topaklanmaması için hızlıca çırpın ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
  4. En son tuz karabiber ekleyip atlını kapatın.
  5. Bir borcama makarnanın yarısını dökün ortasına peynirin yarısını serpiştirin.
  6. Üzerine diğer kalan makarna gelir.
  7. Beşamel sosun tamamını makarnanın üzerine gezdirin.
  8. Kalan kaşar peyniri üzerine döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika üzeri sadece kızarana kadar pişirin.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum