Kabak Dolması

Kabak Dolması
10 Şubat 2021 - 10:38

Kabak Dolması Malzemeleri

  • 2 kilo kabak
  • 300 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağından iki parmak eksik pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 4 yemek kaşığı domates sosu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Yenibahar

Kabak Dolması Yapılışı

Kabakların dış kabuğunu kazıyıp yıkadıktan sonra içindeki çekirdekli kısmı kabak oyacağıyla çıkarıyoruz. Soğanımızı küçük küçük doğrayıp derince bir kabın içine alarak hafif tuz serpiyoruz. Üzerine kıymasını ve doğranmış dereotu, maydanoz, sarımsağını ekliyoruz. 1 yemek kaşığı salçayla, 2 yemek kaşığı domates sosu, nar ekşisi, bulgurunu ve baharatlarını da koyup yoğuruyoruz. Böylece iç harcımızı elde etmiş oluyoruz. Oyduğumuz kabaklarımızın içine bulguru piştiğinde içinden taşmaması için bir parmak eksik kalacak şekilde iç harcımızı koyuyoruz. Bütün dolmalarımızı bu şekilde dolduruyoruz. Diğer taraftan tenceremizin içine zeytinyağını, 2 yemek kaşığı domates sosunu ve geri kalan bir kaşık salçamızı alarak sosumuzu hazırlıyoruz. Dolmalarımızı sırasıyla salçalı sosun üzerine dizerek üstünü basmıcak şekilde sıcak su ekliyoruz. Kabaklar pişerken sulanacağı için suyunu fazla koymuyoruz. Önce hızlı kaynadıktan sonra ise orta ateşte dolmamızı pişmeye bırakıyoruz. Kabakların sarardığını ve çatal yardımıyla yumuşadığını anladığımızda yemeğimiz pişmiş olacaktır. Pişen dolmalarımız servise hazırdır. Yanında yoğurt veya üzerine sarımsaklı yoğurt da çok yakışır. Arzuya göre iç harcında bulgur yerine pirinçte kullanabilirsiniz. Bu dolmamız kuru bir dolma değil hafif sulu bir dolmadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum