Kış Türlüsü

Kış Türlüsü
30 Ocak 2021 - 08:49

Kış Türlüsü Malzemeleri:

1,5 kg Kemikli Dana Eti
4 Adet Defne Yaprağı
1 Adet Piliç (1,3 kg)
2 Demet Taze Soğan
400 gr Havuç
1 Adet Kereviz
1 Adet Küçük Lahana
750 gr Küçük Patates
1 Dal Biberiye
Tuz, Karabiber, Kekik
2 Yemek Kaşığı Tereyağı

 

 

Kış Türlüsü Yapılışı:

Dana etini 8 bardak su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın.

Tavuğu parçalara ayırın. 1 saat sonra tenceredeki dana etme katın. Beraber haşlayın.

Taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince kıyın. Beyaz kısımlarını ortadan ikiye kesin. Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın, küçük patatesleri bütün bırakın.

Tavuğun pişmesine yakın patatesleri ekleyin. 15 dakika sonra havuç, kereviz, lahana ve taze soğanları, kekik ve defne yaprağını ekleyin.

Sebzeleri hafif diri kalacak şekilde pişirin. Tuz, karabiber, tereyağı ve soğanın yeşil kısımlarını ekleyin.

Ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum