Tavuk Haşlama

Tavuk Haşlama
11 Ekim 2022 - 08:46

Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk baget
  • 3-4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 10 adet arpacık soğan yada bir baş kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Sosu için;

  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 dolu tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı su

Şifa Deposu Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bagetleri isteğe bağlı derilerinden ayrıştıralım, iyice yıkayalım.
  2. Uygun bir tencerede tavukları mühürleyelim ayrı bir yere alalım.
  3. Havucun bir adedini rendeleyelim bir adedini uzun ince doğrayalım.
  4. Havuç,soğan,ve sarımsağı soteleyelim.
  5. Üzerine tavukları ilave edelim ,patatesleri ilave edelim.
  6. Karabiber ve tuzu şerpiştirip suyunu ilave edelim kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
  7. Ocaktan almaya on dakika kala limon,un suyla marinasını hazırlayıp üzerine ilave edelim on dakika kadar daha kaynatalım.
  8. Üzerine maydanoz serpiştirip servise sunalım afiyetle.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum