Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma
01 Şubat 2021 - 08:22

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Malzemeleri:

500 gr asma yaprağı
2 su bardağı dolmalık pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
2 tatlı kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber, nane

 

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Yapılışı:

Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin. Süzüp durulayın. Soğanı soyup kıyın.

Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin. Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ilave edin. 1-2 dakika kavurun. Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın, ocaktan alın.

Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın. Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın. 2 su bardağı ılık su ilave edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum