BALIK KÖFTESİ

BALIK KÖFTESİ
27 Ocak 2021 - 08:11

MALZEMELER

1 kg mezgit veya levrek fileto
1 adet soğan
1 çay bardağı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 su bardağı haşlanmış pirinç
Tuz
Pane için: 2 su bardağı un
4 adet yumurta

Kızartmak için: Sıvıyağ

 

YAPILIŞI

Mezgit veya levrek filetoyu Rondo da ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun. Balık kıymasının yarısını soğana ekleyin. 5-6 dakika karıştırarak pişirip, soğumaya bırakın. Soğuduğunda çiğ kıymaya ekleyin. Kıyılmış sarmısak, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun. Pirinci ekleyerek biraz daha yoğurun. 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp, şekil vererek önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Sıvı yağda kızartın. Garnitür olarak hazırladığınız, ızgarada pişirilmiş kırmızı soğan ve mantarla servis yapın.

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum