Tavuk But Sarma

Tavuk But Sarma
26 Ocak 2021 - 09:36

MALZEMELER

6 adet tavuk budu
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Harç için: 1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1'er çorba kaşığı dolmalık fıstık ve kuşüzümü, 1 adet kesmeşeker
1 su bardağı su, tuz, karabiber
3'er dal dereotu ve nane


YAPILIŞI

Harç için küp doğranmış soğanı zeytinyağında hafifçe soteleyin. Pirinç, dolmalık fıstık, kuşüzümü, kesmeşeker ve tuz ekleyip 5 dakika soteleyin. Su ilave edip, pirinç suyu çekene dek pişmeye bırakın. Kıyılmış dereotu, nane ve karabiber ekleyip karıştırarak ocaktan alın. Tavuk butların kemiklerini çıkarıp, düzgün şekilde açın. Tuzlayıp, ortalarına harcı pay edin. İyice sarıp, ek yerleri fırın tepsisinin altına gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum