Patlıcan Yemeği
23 Kasım 2022 - 10:35
Malzemeler
- 300 gram kuzu kuşbaşı
- 4 tane orta boy patlıcan
- 4 tane kalem biber
- 3 tane domates
- 1 adet soğan
- 6 diş sarımsak
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 su bardağı kaynar su
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup doğrayıp tuzlu suya koyalım.
- Yarım saat beklesin ki patlıcanlarımız kararmasın yarım saat sonra güzelce yıkayıp süzgeçten suyunu süzdürüp bir havlu kağıt yada bez ile kurulayıp kızgın yağda kızartalım.
- Diğer tarafta 2 yemek kaşığı zeytinyağla birlikte etimizi tencereye alıp altını iyice kısıp etler suyunu bırakıp çekip yumusayıncaya kadar pişirelim.
- Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyelim kavrulsun.
- Kavrulunca kızarttığımız patlıcanları üzerine yayalım.
- İncecik doğradığımız biberleri domatesi tuz kırmızı ve karabiberi ekleyip kenarından 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte arada bir çok zedelemeden hafifce karıştırıp 25 dakika pişirelim.
FACEBOOK YORUMLAR