Patlıcan Yemeği

Patlıcan Yemeği
23 Kasım 2022 - 10:35

Malzemeler

  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 4 tane orta boy patlıcan
  • 4 tane kalem biber
  • 3 tane domates
  • 1 adet soğan
  • 6 diş sarımsak
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 su bardağı kaynar su

Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup doğrayıp tuzlu suya koyalım.
  2. Yarım saat beklesin ki patlıcanlarımız kararmasın yarım saat sonra güzelce yıkayıp süzgeçten suyunu süzdürüp bir havlu kağıt yada bez ile kurulayıp kızgın yağda kızartalım.
  3. Diğer tarafta 2 yemek kaşığı zeytinyağla birlikte etimizi tencereye alıp altını iyice kısıp etler suyunu bırakıp çekip yumusayıncaya kadar pişirelim.
  4. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyelim kavrulsun.
  5. Kavrulunca kızarttığımız patlıcanları üzerine yayalım.
  6. İncecik doğradığımız biberleri domatesi tuz kırmızı ve karabiberi ekleyip kenarından 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte arada bir çok zedelemeden hafifce karıştırıp 25 dakika pişirelim.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum