Nohut Yemeği

Nohut Yemeği
23 Kasım 2022 - 10:30

Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 5 su bardağı sıcak su

Nasıl Yapılır?

  1. Etsiz nohut yemeği için öncelikle uygun bir kabın içerisine nohutu alalım, üzerine su ekleyerek  gece bu şekilde bekletelim.
  2. Daha sonra nohutların suyunu süzerek uygun bir tencereye alalım.
  3. Tekrardan üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve yaklaşık 20 dakika ön haşlama yapalım.
  4. Nohutlar haşlanırken diğer taraftan soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  5. Yeşil biberi de yine yemeklik doğrayalım. Bu sırada haşlanan nohutların suyunu süzerek bir kenarda bekletelim.
  6. Tencereye 5 yemek kaşığı sıvı yağ alalım. Doğradığımız soğan ve biberleri tencereye aktaralım.
  7. Soğanlar ve biberler diriliğini kaybedinceye kadar birkaç dakika karıştırarak kavuralım.
  8. Kavrulan soğanlar ve biberlerin üzerine domates salçası, biber salçası,  tuz,  karabiber, pul biber ve  kimyonu ekleyelim. Birkaç dakika karışarak tekrardan kavuralım.
  9. Ardından süzdüğümüz nohutu ilave ederek birkaç dakika kavuralım.
  10. Son olarak yemeğimize sıcak su ilave edelim. Karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını aralıklı olacak şekilde kapatıp nohutlar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  11. Nohutlarımız tamamen yumuşadıklarında yemeğimiz pişmiş demektir.
  12. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirdikten sonra sırayla servis edebilirsiniz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum