Karabnahar Kızartma
Karabnahar Kızartma İçin Malzemeler
Yarım demet karnabahar
Yarım şişe maden suyu
1 su bardağı un
Yarım su bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Acı sos
Sıvı yağ
Zeytinyağ
Karnabahar Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?
Karnabahar sevmeyenlere bile kendini sevdirecek harika bir tarif
Karnabaharları yıkayıp küçük küçük ayıralım.
Bir kaba un, galeta unu, maden suyu ve baharatları ekleyip çırpalım.
Karnabaharları hazırladığımız harca batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
Üzerine zeytinyağ gezdirelim.
200 derece fırında 15 dk pişirelim.
Acı sos ve sıvı yağını bir kapta karıştıralım.
Pişen karnabaharların üzerine sosu sürelim.
5 dk daha pişirelim.
Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.