Tavuk Sote
Tavuk Sote İçin Malzemeler
500g tavuk göğsü
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet soğan
200g mantar
1 yemek kaşığı biber salçası
Domates sosu
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıcak su
Üzeri için:
100g kaşar peyniri rendesi
1 tutam maydanoz
Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Uygun bir tavaya ayçiçek yağını ve yemeklik doğranmış soğanları alarak kavuralım.
Üzerine doğranmış tavuk göğsünü ekleyerek karıştıralım ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Üzerine doğranmış yeşil biber, kırmızı biber ve mantarı ekleyerek karıştıralım.
Salça ve domates sosunu da ilave edelim. Tuz, kekik, kırmızı toz biber ve karabiberi de ekleyerek tekrar karıştıralım.
Sıcak suyu da ekledikten sonra kapağını kapatalım ve pişirmeye devam edelim.
Etlerimiz piştikten sonra son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyelim.
Kaşarlar eridikten sonra ince kıyılmış maydanoz serperek tavuk sotemizi ocaktan alalım. Deneyecek herkese afiyet olsun!