Yeşil Mercimek Yemeği

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

1 soğan

1 diş sarımsak

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 havuç

1 patates

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

5 su bardağı et suyu

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

Nane


Yeşil Mercimek Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk olarak soğanları doğrayın ve sarımsağı ezerek bir tavanın içerisine dökün. Bu karışımı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.

Salçayı ilave edin ve salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin. O esnada havuç ve patatesleri küp küp doğrayın.

Doğradığınız havuç ve patatesi ekleyip 4-5 dakika daha soteleme işlemine devam edin.

Önceden haşlanmış yeşil mercimek ve et suyunu da karışıma ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.

Kaynadıktan sonra altını kısıp mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Mercimek yemeğini, yanına çok yakışan patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Mercimek Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?

Mercimeğin daha lezzetli olması için bir gece önceden suda bekletin.

Eğer vaktiniz yoksa mercimek tanelerini pişirmeden önce ayıklayın ve sudan geçirin.

Mercimeklerin haşlandıktan sonra dağılmasını önlemek için, pişirmeye başladığınızda bir süre bekleyin ve içerisine limon suyu veya sirke ekleyin.

Mercimekler kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edebilirsiniz. Dibi tutmasın diye aralıklı olarak karıştırın.