Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye İçin Malzemeler

Yarım kilo taze fasulye

1 adet büyük havuç

1 adet büyük kuru soğan

1 çay bardağından 1 parmak az zeytinyağı

2 adet iri rende domates

1 yemem kaşığı domates salçası

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz nane

Biraz limon tuzu veya limon suyu (ekşiliği damak tadınıza kalmış)

Fasulyelerin üstüne geçecek kadar sıcak su

Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

    Fasulyelerimizi ayıklıyoruz. (ben fasulyeleri önce ikiye bölüp sonra o yarımları da dikine kesiyorum. Bence öyle daha keyifli yeniyor).

    Havucumuzu halka halka doğrayıp fasulyelerin yanına alıyoruz.

    Soğanımızı, sarımsağımızı beraber blenderdan geçiriyoruz.

    Zeytinyağın da kavuruyoruz.

    Pembeleşince salçamızı ekliyoruz, salçanın kokusu çıkınca fasulye ve havucumuzu atıp biraz kavuruyoruz, kavurduktan sonra domatesimizi de blenderdan geçirip ekliyoruz.

    Ben domatesleri de eklediktan sonra 1 2 dk kapağını kapatıp tadlarının özleşmesini bekliyorum.

    Ardından üstünü geçecek kadar sıcak suyumuzu ekliyoruz.

    Baharatlarımızı, şekerimizi ve limon tuzumuzu ekleyip ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

    Arada bi kontrol edip suyu azalmışsa su ekleyin, yoksa dibine tutabilir.

    Ekşiliği ve tuzunu kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.