Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması
26 Ekim 2022 - 10:15

Pırasa Kavurması İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Üzeri için;

  • Yoğurt, sarımsak
  • Tereyağı ve pul biber

Pırasa Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
 

  1. İlk önce pırasaları ince ince doğrayalım ve yıkayalım.
  2. Daha sonra bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup, doğradığımız soğanları ekleyelim. Soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  3.  Daha sonra pırasaları ve sarımsakları ekleyelim, orta ateşte biraz daha kavurduktan sonra salçasını ekleyelim. Karabiberini ve  tuzunu da koyarak 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  4. Son olarak suyunu koyalım ve pırasalar  yumuşayana kadar normal ateşte pişmeye bırakalım. Suyunu çektiğinde pırasalarımız henüz yumuşamamışsa kontrollü olarak su eklemesi yapabilirsiniz.
  5.  Pırasalar pişerken arada bir karıştıralım ve pırasalar yumuşayıp piştikten sonra soğumasını bekleyelim.
  6. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak dökelim. Ardından tereyağını kızdıralım, içine pul biberini atıp servis tabağındaki pırasaların en üstüne gezdirelim.

Deneyecek olan herkese kolay gelsin afiyet olsun.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum