Karabnahar Kızartma

Karabnahar Kızartma
26 Ekim 2022 - 10:08

Karabnahar Kızartma İçin Malzemeler

  • Yarım demet karnabahar
  • Yarım şişe maden suyu
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Acı sos
  • Sıvı yağ
  • Zeytinyağ

Karnabahar Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?

Karnabahar sevmeyenlere bile kendini sevdirecek harika bir tarif

  1. Karnabaharları yıkayıp küçük küçük ayıralım.
  2. Bir kaba un, galeta unu, maden suyu ve baharatları ekleyip çırpalım.
  3. Karnabaharları hazırladığımız harca batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  4. Üzerine zeytinyağ gezdirelim.
  5. 200 derece fırında 15 dk pişirelim.
  6. Acı sos ve sıvı yağını bir kapta karıştıralım.
  7. Pişen karnabaharların üzerine sosu sürelim.
  8. 5 dk daha pişirelim.
  9. Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum