Karabnahar Kızartma
26 Ekim 2022 - 10:08
Karabnahar Kızartma İçin Malzemeler
- Yarım demet karnabahar
- Yarım şişe maden suyu
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Acı sos
- Sıvı yağ
- Zeytinyağ
Karnabahar Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?
Karnabahar sevmeyenlere bile kendini sevdirecek harika bir tarif
- Karnabaharları yıkayıp küçük küçük ayıralım.
- Bir kaba un, galeta unu, maden suyu ve baharatları ekleyip çırpalım.
- Karnabaharları hazırladığımız harca batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Üzerine zeytinyağ gezdirelim.
- 200 derece fırında 15 dk pişirelim.
- Acı sos ve sıvı yağını bir kapta karıştıralım.
- Pişen karnabaharların üzerine sosu sürelim.
- 5 dk daha pişirelim.
- Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
FACEBOOK YORUMLAR