Zeytinyağlı Taze Fasulye
26 Ekim 2022 - 13:06
Zeytinyağlı Taze Fasulye İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze fasulye
- 1 adet büyük havuç
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 çay bardağından 1 parmak az zeytinyağı
- 2 adet iri rende domates
- 1 yemem kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz nane
- Biraz limon tuzu veya limon suyu (ekşiliği damak tadınıza kalmış)
- Fasulyelerin üstüne geçecek kadar sıcak su
Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?
- Fasulyelerimizi ayıklıyoruz. (ben fasulyeleri önce ikiye bölüp sonra o yarımları da dikine kesiyorum. Bence öyle daha keyifli yeniyor).
- Havucumuzu halka halka doğrayıp fasulyelerin yanına alıyoruz.
- Soğanımızı, sarımsağımızı beraber blenderdan geçiriyoruz.
- Zeytinyağın da kavuruyoruz.
- Pembeleşince salçamızı ekliyoruz, salçanın kokusu çıkınca fasulye ve havucumuzu atıp biraz kavuruyoruz, kavurduktan sonra domatesimizi de blenderdan geçirip ekliyoruz.
- Ben domatesleri de eklediktan sonra 1 2 dk kapağını kapatıp tadlarının özleşmesini bekliyorum.
- Ardından üstünü geçecek kadar sıcak suyumuzu ekliyoruz.
- Baharatlarımızı, şekerimizi ve limon tuzumuzu ekleyip ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Arada bi kontrol edip suyu azalmışsa su ekleyin, yoksa dibine tutabilir.
- Ekşiliği ve tuzunu kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
FACEBOOK YORUMLAR